Teljes egészében kész a Deák iskola kondiparkja

 Az iskolakezdéssel egyidejűleg elkészült a várva várt kondipark is a Deák iskola udvarán. A 78 m2 alapterületű parkban 4 eszköz található: gyalogló gép, karerősítő, komplex láberősítő és egy multifitnesz állomás. A napsütés és a káros sugárzás ellen napvitorla védi a mozogni vágyó gyerekeket, és a pályázat keretében 3 padot és 2 új hulladéktárolót is elhelyeztek.

A Barcsi Deák Ferenc Általános Iskola a Gyermekekért Alapítvány elsődleges célja a beruházással az oktató-nevelő munka feltételeinek javítása, korszerűsítése, fejlesztése, a közösségépítés segítése. Az Alapítvány az iskola sportiskolai célkitűzéseit is támogatja, s a kondipark ötletével az iskola integrált egészségfejlesztési programját kívánta segíteni, olvasható a szerkesztőségünkbe eljuttatott tájékoztatóban.
A szervezet a Helyi Akciócsoport által kiírt pályázaton nyert 7 millió forint támogatást a tavalyi év során, ennek segítségével alakították ki ezt az erősítő központot, melyben kombinált edzéseket lehet tartani, a törzserő, a kar és láb erősítésére. A felmérések alapján, e területeken mutatkozik komoly lemaradás a diákoknál.
Benczéné Németh Bernadett, az intézmény vezetője úgy fogalmazott, egy teljesen új színteret kaptak nemcsak az óraközi szünetek hasznos eltöltésére, hanem a mindennapos testnevelés órák megvalósításához is. Az elkészült létesítmény óriási népszerűségnek örvend a gyerekek körében, bízunk benne, hogy sokáig szolgálják majd ezek az eszközök a diákok és pedagógusok örömét. Ezért, a kondipark átadásával egyidejűleg egy kamerarendszer is beüzemeltünk, az iskolavezetés kezdeményezésére szintén az iskola Alapítványának finanszírozásában. A kamerarendszer mindkét iskolaudvar megfigyelésére alkalmas, így jelenleg már nyomon követhetőek az esetleges rongálások elkövetői.

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!