Tegnapra is jutott földrengés

Kedd délután olyan erősségű földmozgást tapasztaltak Barcs és környékének lakói, mely riadalmat keltett sokakban. Recsegtek, ropogtak a falak, csörögtek a poharak, tányérok, megmozdultak a bútorok, a csillárok, könyvek potyogtak a polcokról, sőt a legtöbb helyen a karácsonyfa jelezte legelőször az iszonyatos rengést.
 

2020. december 29-én, helyi idő szerint 12:20-kor erős, M 6.5 földrengés keletkezett Horvátországban, Zágrábtól kb. 50 km-re DK-re, Petrinja város közelében. A rengést nagyon sok kisebb-nagyobb utórengés követte. A rengések méretéből ítélve a szakemberek komoly károkat jeleztek, melyeket később a tudósítások megerősítettek. A rezgések Magyarország jelentős részén is érezhetők voltak, elsősorban a Dunántúlon, de Budapesten és Szolnokon is.

A földrengés méretéből ítélve kisebb épületkárok előfordulása Magyarország területén is valószínű volt. Baranyából érkezett is kárjelentés. Nálunk károk nem keletkeztek, de órákig a hatása alatt voltak az emberek. Nagyjából két órával a Richter-skála szerinti 6,3-as erősségű horvátországi földrengés után Olaszországban, Verona tartományban is megmozdult a föld kedden. Az európai szeizmológiai aktivitást figyelő EMSC jelentése szerint Venetóban egy 4,5-ös erősségű rengés történt.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!