Tavaszi családi nap - augusztusban

Az élet gyakran átszervezi a programokat, ezt az idei évben a koronavírus védekezés miatt szinte mindenki megtapasztalta. Barcson pl. augusztus 4-én Húsvéti rendezvényt pótoltak.
 

A KULTÚRÁK ÖSSZEFOGÁSA A KÖZÖSSÉGÉRT-HUMÁN KÖZSZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE A BARCSI JÁRÁSBAN elnevezésű projekt keretében nagyhétre időzítettek egy családi összejövetelt, ám ez a járvány veszély miatt elmaradt, akár csak számos más program is.
Ezt pótlandó szerveztek a héten keddre egy családi napot, kicsikkel, nagyokkal.
Barcs Város önkormányzatának konzorciumi partnere Darány, Kastélyosdombó, Szulok és Potony Község Önkormányzata mellett a Barcsi Szociális Központ és a Kistérségi Járóbetegellátó Központ. A szervezők ezúttal légvárral, arcfestéssel, gyöngyfűzéssel várták főként a fiatalokat, de volt közös gyümölcssaláta készítés és lufihajtogatás is.
A program igazán nagy népszerűségnek örvendett, reggeltől folyamatosan érkeztek a vendégek, volt olyan nagyszülők és unokák, akik egész nap részt vettek az eseményekben.
Mint megtudtuk a projecthez számos ismeretterjesztő előadás is társul, ezek közül az elmúlt évben már jópárat megtartottak az iskolákban illetve, a Családsegítő szolgálat partner családjai felnőttei részére. A folytatás szeptemberben várható. Annál is inkább, mert az elvileg július 31-én záródó program október 31-ig kapott hosszabbítást a lebonyolításra és befejezésre.
A nap egyik érdekessége volt a zenés betétek sora. Volt táncház, Oláh Attila gyermekdalokat énekelt, Villányi László pedig hegedű játékkal kísérte a pizza ebédet, a tánclépéseket, sőt az időseknek külön is játszott magyar nótákat.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!