Társfüggőség? Hol a határ? Kapcsolatokról szól az eheti Kopogtató

Magyarországon minden második embert érintő probléma a társfüggőség, azonban mégsem kap kellő figyelmet. A Dráva Hullám Kopogtató című műsorának vendége Tóth Diána viselkedéskutató, aki probléma gyökereire is rámutat. 

Az e heti Kopogtató vendége Tóth Diána a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Barcsi Tagintézményének viselkedéskutatója, akivel a társfüggőségről beszélgettünk. Ez a probléma Magyarországon minden második embert érint, azonban még ma sem fordítanak rá elég figyelmet. Ahogy a szakember fogalmaz azért is lenne fontos foglalkozni ezzel, mivel ez más függőség alapja is lehet. Azt fontos kiemelni, hogy a társfüggőség nem kifejezetten azt jelenti, hogy egy másik emberhez kötődik az adott személy, hanem azt, hogy nem képes megfelelően kialakítani a kapcsolatait. Ez legtöbbször, ahogy a legtöbb lelki eredetű gond is, a gyermekkorra és a szülőkkel való kapcsolatra vezethető vissza.
A téma annyira összetett, hogy nem is fért bele egy adásba, így jövő héten is ezzel jelentkezik a Dráva Hullám Kopogtató című műsora. Ha lemaradnának róla, kedden este 6 órakor visszahallgathatják a műsort a 102.7-en.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!