Szüreteltek decemberben a Balaton partján

Decemberben is szüreteltek szőlőt, még pedig az Országh Pincészetnél. Az egy hektárról szedett cabernet szőlőből kuriózum, jégbor készül az idei tavaszra.
 

A tulajdonos Országh Bernát szerint a nyári szép időnek köszönhetően kimagasló volt az idei termés, így érdemes a sokkal nehezebb téli feldolgozás ellenére is kísérletezni a jégborral. A szemeket minimum mínusz 7 fok mellett lehet begyűjteni, ekkor még a cukrok és egyéb oldott szilárd anyagok nem fagynak meg, a víz viszont már igen. Ebből a fagyott szőlőből préselik a levet, mely hosszabb munkafolyamat, mint ősszel, és a bor is később tisztul le.
A szőlőskislaki borász 2009-ben készítette első jégborát ami nagyon jól sikerült, reméli az idei is gyorsan elfogy.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!