Szulokiak fűszerezték a halászlevet Mohácson

A szuloki német nemzetiségi énekkar és az ifjúsági tánccsoport is fellépett a mohácsi halászléfőző versenyen. Magyarországi német dalokkal és táncokkal fűszerezték a hangulatot. A Mohácsi Német Nemzetiségi Önkormányzat kereste fel Szulok német hagyományőrzőit, hogy vegyenek részt a gasztronómiai esemény kulturális kísérő programjában. 

A somogyi sváb településről 35 fő utazott a mohácsi hagyományteremtő rendezvényre. A vendéglátók jó házigazdának bizonyultak, a szuloki idősek és fiatalok pedig jó hangulatot varázsoltak a nézők és versenyzők köré. Mohácson első alkalommal rendezték meg a Dunamenti Halfesztivált, melynek célja, hogy a folyó melletti magyarországi és határon túli települések halfőző mesterei bemutathassák tudásukat. Mohácson egyébként hagyományai vannak a halászléfőzésnek, az itteni halászlé vegyes halból készül, „ alap, hogy legyen benne három-négyféle apró hal, és ugye a fő nemes hal a ponty” – ismertette a fő összetevőket Illés Richárd főszervező.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!