Szlovákiai vendégszereplésen a szuloki hagyományőrző csoport

A Nyitra megyei Naszvadon járt a Szuloki Német Nemzetiségi Együttes az augusztus 20-i ünnephez kapcsolódóan. A szlovákiai településen rendezték meg a Tűzvirág Fesztivált.
 

A hatnapos nemzetközi népművészeti fesztivál vajdasági, ausztriai, székelyföldi és hazai hagyományőrzőket vonultatott fel, Magyarországot a Szuloki Német Nemzetiségi Együttes képviselte. A Szent István napi ünnepi műsoron, szóló énekkel és saját gitár kisérettel, Fritz Kitti, a tánccsoport tagja adta elő Oláh Ibolya: Magyarország című dalát nagy sikerrel. Másnap pedig a tánccsoport 13-25 év közötti tagjai arattak nagy sikert 4 koreográfiából álló összeállításukkal, melyet természetesen szuloki népviseletben adtak elő.
A Tűzvirág Fesztivál néptánc és kézműves foglalkozások sorát kínálta, kicsiknek nagyoknak egyaránt. Mesterek felügyelete mellett gyakorolható volt pl. az agyagozás, a kézi szövés, vesszőfonás, akárcsak a sústya, vagyis a csuhéfonás, és a tűzzománc készítés is. Az utolsó nap, augusztus 21. viszont a zenés mulatság napja. Zenekarok, néptáncosok és kórusok fellépésével.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!