Szerdán találkoznak a barcsi keresztények

Vasárnap kezdődött a keresztény egységért meghirdetett ökumenikus imahét, amelynek középponti evangéliuma az idén az egység-megosztottság és a szeretet-gyűlölködés ellentétpárjairól szól – közölte az eseményt szervező Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT). Barcson, 2024. január 24-én, szerdán találkoznak a helyi keresztények.
 

Az ökumenikus imahetet 1908 óta rendezik meg, az eseményen először még csak az anglikán és a katolikus egyház tagjai vettek részt, és akkor még csak az egyesült államokbeli Graymoorban tartották meg. Az esemény több évtizedes hagyományra tekint vissza Magyarországon is. Barcson a katolikus, református és evangélista hívek találkoztak minden évben, minden felekezet templomában egy-egy alkalommal. Az elmúlt évben közösen döntöttek arról, hogy évente egy alkalommal tartanak közös imát, és istentiszteletet. Akkor a református közösség volt a házigazda, most a katolikusok vállalták ezt fel, az evangélikus lelkésznő, Somogyvári Flóra pedig a prédikációt vállalta.
Az ökumenikus imahét idei bibliai mottója Lukács evangéliumában található: „Szeresd az Urat, a te Istenedet, és felebarátodat, mint magadat.” A középponti evangélium az egység-megosztottság és a szeretet-gyűlölködés ellentétpárjait állítja elénk, de az irgalmas szamaritánus példázatából következik a vendéglátás fontossága is – írták.
 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!