Szent Lászlótól Zrínyiig – horvát tanulmányúton egy deákos csapat

Tanulmányútra indult a barcsi Deák Ferenc Általános Iskola 7. évfolyamos tanulói közül 41 diák 5 kísérővel május 23-án hétfőn, három napra a szomszédos Horvátországba. A cél, hogy a körutazás során felkeressék a magyar vonatkozású emlékhelyeket, is építsék a magyar-magyar kapcsolatokat, kössenek új személyes kapcsolatot illetve ápolják a meglévőket.

A háromnapos kirándulás a Határtalanul! program keretein belül valósul meg, Szent Lászlótól Zrínyiig címmel, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatott. Az oktatási intézmény erre a célra 1.204.000 Ft-ot nyert. A kirándulás során megnézik Zágrábban a Szt. István székesegyházat, ahol Szt. László koronázási palástját is őrzik.

Ellátogatnak Fiuméba, mely Magyarország tengeri kikötője volt, itt a főtéren egy kis táncos meglepetésre is készülnek. Pulában koszorút helyeznek el a helyi magyar közösség képviselőivel az Első Világháborúban hősi halált halt honfitársaink emlékére. Felkeresik Károlyvárosban a törökellenes harc emlékhelyeit, Csáktornyán találkoznak a híres Zrínyi Gárda tagjaival, akikkel közösen emlékeznek a szigetvári hős, Zrínyi Miklós szobra előtt.

A Határtalanul program zárásaként pedig majd idehaza, színes élménybeszámoló során mesélnek a diákok a tanulmányút során szerzett tapasztalatokról és élményekről. Ehhez videókat és fotókat egyaránt felhasználnak a diákok, hogy az itthon maradottak is megismerkedjenek a határ túloldalán élőkkel.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!