A "Szakmák mesterei" között újra vannak barcsiak

Az idei évben sorra elmaradtak a pandémia miatt a szakmai tanulmányi versenyek is. Csupán kettőt sikerült megrendezni a megyében a tanév utolsó heteiben, melyeken sikeresen szerepeltek a barcsi szakmunkás tanulók.
 

A tudatos vásárlás témakörében, idén immár második alkalommal hirdetett vetélkedőt középiskolás diákoknak a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Műszaki és Gazdasági Tagozata. A Pénzügyi és vállalkozási témahét keretében a megye több pontjáról, sőt még Paksról is érkeztek diákok a Vásárolj okosan! elnevezésű projektverseny döntőjére, amelyen a szakmai zsűri által kiválasztott legjobb 10 csapat vett részt. Ők személyesen mutathatták be projektjeiket, amire maximum 10 perc állt rendelkezésükre. Itt remekelt elsőként a barcsi csapat, melynek videója és dia sorozata az első helyen végezett. Az elismerés Koós Szabinát és Vertkovci Daniellát illeti.
Légy a szakmád mestere címmel idén is bemutatkoztak a megye diákjai a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács és a Kaposvári Szakképzési Centrum közös rendezvényén. A kiállításra hét projekt készült 12 tanuló és 9 oktató közreműködésével. A diákok és oktatóik kisfilmek formájában mutatták be az általuk választott szakma rejtelmeit, szépségeit, illetve praktikáit. A Barcsról induló asztalosok is tárgyjutalomban részesültek a sikeres szereplésnek köszönhetően. A csapat tagjai:Balogh Imre, Janecsek Zsolt, Zákányi Balázs.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!