Súlyos viharkárok Csokonyavisontán

Az éjszaka átvonuló vihar komoly károkat okozott a térségünkben. Átírta a szél a menetrendet, a tetőfedők és a munkagépek szombati programját is.

Reggelre több vasútvonal járhatatlanná vált, nem vagy csak késve indultak a vonatok. A Darány és Szigetvár között sínekre dőlt fákat a Katasztrófavédelem segítségével eltávolították, így 9:30-kor itt megindulhatott a vonatforgalom a két állomás között. A kialakult jelentős késések fokozatosan csökkennek a Pécs-Gyékényes vonalon, kora délutánig helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés.

Csokonyavisonta polgármestere arról tájékoztatott a közösségi oldalon, hogy több, mint 50mm csapadék zúdult le a településre viharos szél kíséretében. A vihar súlyosan megrongálta a települést ellátó elektromos rendszert, középfeszültségű hálózati hiba lépett fel. Az E.On dolgozik a hiba kijavításán.

Harasztia Attila hozzátette, súlyosan megrongálódott a Visontai Templom is, a kettétört torony leeső darabja beszakította a főhajó tetőszerkezetét. Szintén károk keletkeztek a kastélyban is, az Öregek otthona beázott, és folyamatosan jelzik a lakók a magánházakban keletkezett károkat is. A károk felmérése, az utak járhatóvá tétele  önkéntesekkel és Barcsi Tűzoltóság tűzoltóival zajlik.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!