Sok a szorongásos gyermek

A barcsi járásból 115 gyermekkel foglalkoznak a szakszolgálat pszichológusai. Óvodás, kisiskolás és középiskolás is van köztük.
 

Rudán Bernadett, a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Barcsi tagintézményvezetője beszélt arról a szerkesztőség vendégeként, hogy kiskamasz, serdülő, középiskolás egyaránt küzd problémával térségünkben. Van, akinél a szülők válása, vagy más okból keletkező feszültségek okoznak gondot, van, akinek testi fejlődése, vagy a másság és elfogadás, de néha még a beszédkészség, vagy a téves önkép is komoly veszélyforrás. A szorongásos, problémás gyermekek sérülései, nehézségei 98% a szülőktől erednek. Épp ezért a terápia minden esetben a szülőkkel kezdődik és velük is zárul.
Az interjú során elhangzott, azért nagyon fontos ezekkel foglalkozni, mert már gyermekkorban jelentkezhetnek fizikai tünetek, betegségek, a folyamatos stressz következtében immungyengeség, fogékonyság a megbetegedésre. Ha a szorongás rosszabbra fordul, akár pánikbetegség is kialakulhat, arról nem is beszélve, hogy a rögzült mintáknak “hála” az az ember, aki gyerekkorában folyamatos szorongásban élt, felnőttként is hajlamos lesz ezzel a problémával küzdeni.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!