Sikeres buszpályázat Péterhidán

Hamarosan lecserélheti a falubuszt Péterhida önkormányzata. A település 15 millió forintot nyert Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése pályázaton, a Magyar Falu Program Tartalék listáról támogatott pályázatok keretén belül. Minderről Szászfalvi László, országgyűlési képviselő számolt be honlapján.
 

Káló Tímea, Péterhida polgármestere megkeresésünkre elmondta, a jelenlegi, 2008-as, Ford transit gépjárműre az elmúlt években már sokat kellett költeni, így esedékessé vált annak cseréje. Sajnos pályázatuk első körben nem nyert, de végül a tartalék listáról sikerült bejutniuk, így remélik, hogy 3-4 hónap múlva megérkezik a wolksvagen kisbusz.
A jármű nagy segítség a településen élők számára, hisz reggelente ezzel indulnak Barcsra oviba a picik, aztán ezzel viszik bevásárolni az időseket, de ezzel szállítják ki a szociális ebédeket Babócsáról, majd a Jót tenni, jót enni program ingyen ebédjeit. Délután pedig a Hársfa utca, és a Széchényi közi oviban szedik össze a gyerekeket és viszik őket haza. Ezen a télen még a régi busszal.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!