Ruha küldemény Komlósdra

Ruházati termékekkel megrakott kisbusz indult a közelmúltban Komlósdra. A Máltai Szeretetszolgálat barcsi munkatársai gyermek és felnőtt ruhákat adtak át. Kabátok, öltönyök, pulóverek és egyéb felsőruházati termékek kerültek a komlósdi csomagokba, valamint némi élelmiszer.
 

Advent közeledtével már tervezik a szervezetek a gyűjtőakciókat, hogy karácsonyi ajándékokat adhassanak át a rászorulóknak, ám a Málétai Szeretetszolgálatnál folyamatos az adományozás és a gyűjtés. Év közben barcsi és vidéki magánszemélyektől és a pécsi központból kapnak felajánlásokat. Ez utóbbi élelmiszerszállítmányokat is küld Barcsra. Lisztet, száraztésztát és más tartós élelmiszert juttatnak el a barcsi csoporthoz, melynek tagjai minden csütörtök délután várják a rászorulókat a Széchényi utcai raktárban.
László Jenőné, a barcsi MMSZ Egyesület vezetője szerkesztőségünknek elmondta, általában 10-15 fő keresi fel őket hetente, de volt már egyszerre 20 ember is a bázison. Ez a heti ruhaosztás folyamatos, de a Családsegítő Szolgálat, vagy egy-egy önkormányzat kérésére egyedi csomagokat is összeállítanak. No, és hamarosan már a karácsonyi élelmiszergyűjtésre és adományozásra készülnek. Vagyis idén is csatlakoznak az országosan megszervezett Adni Öröm akcióhoz, melyben a vásárlók segítségével nagyobb mennyiségű élelmiszert gyűjtenek össze. Az összegyűjtött tartós élelmiszerből pedig csomagokat állítanak össze, hogy a családok Karácsonyi készülődését megkönnyítsék. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!