Remekelt a barcsi pálinkakészítő

Ez évben rekord számú nevezés érkezett a nyolcadik alkalommal megrendezett Quintessence nemzetközi pálinka és párlat versenyre, amelynek díjkiosztó ünnepségét immár hagyományosan Lillafüreden tartották. A hétvégén, a jéggé dermedt vízesés szomszédságában forró volt a hangulat, hiszen 8 országból, 264 kereskedelmi főzde, bérfőzető és magánfőző 1318 mintáját minősítették. 

Somogy megyéből 15 pálinkakészítő műhely-2 kereskedelmi, 7 bérfőzető és 6 magánfőző- küldte el remekeit a megmérettetésre. Nyolcan egy, vagy több aranyérmes minősítéssel gazdagodtak. Közülük a legtöbb érmet a kaposvári Gyenesei István és Kaszás Hajnalka magánfőzők vehették át, szám szerint 4 aranyat, 5 ezüstöt és 2 bronzot. De remekelt a barcsi magánfőző Tóth Tamás Csaba is, aki egyaránt 1 arany, 2 ezüst és 3 bronzéremmel gazdagította eddig is szép számú gyűjteményét, feketeberkenye, fekete ribizli, irsai olivér szőlő, madárberkenye, meggy és vilmoskörte pálinkáival, emellett külön elismerést is kapott a barcsi pálinkakészítő, akinek madárberkenye nedűje, kategória győztes is lett.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!