Régi új vezetők a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Barcsi Csoportjában

Megtartotta beszámoló közgyűlését a héten a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Barcsi csoportja. Az éves beszámoló mellett, a vezetőválasztás is napirendre került.
 

László Jenőné leköszönő elnök az előző évi összegzésében megfogalmazta, hogy feladatuk állandó, Barcs és környéke rászorulóinak támogatása, adományok gyűjtése és osztása. Mindezt 22 taggal végzik, most már új telephelyen, hisz a Bem utcából a Széchényi utcába költöztek, ahol heti rendszerességgel, csütörtökön 15 órától osztanak ruhát. A rászorulók ruha, cipő, bútor, tartós élelmiszer felajánlásokat is kérhetnek, sőt szükség esetén szállítást is.
Mint megtudtuk, a régiós központ 2019-ben is segítette munkájukat tartós élelmiszerekkel, Barcs Város Önkormányzata pedig 100 ezer forinttal. Ebből a keretből finanszírozzák a városi nagyrendezvényeken való közreműködést, hisz ott vannak  a május fa állításnál, kitáncolásnál, az anyáknapi, gyereknapi rendezvényeken, a városnapon, és az augusztus 20-i rendezvényeken is. Kézműves foglalkozásokat tartanak, pogácsát sütnek vagy épp zsíros kenyeret kennek.
Az összegzésben hangzott el, hogy az elmúlt advent idején174 csomagot adtak át a rászorulóknak, az Öröm adni akció keretében, és 60, kilencven év feletti személyt ajándékoztak meg. Új feladatként vállalták, hogy a telephely szomszédságában megnyitott melegedő lakóiról a karácsonyi ünnepkörben gondoskodnak, biztosítva az ünnepi körülményeket, ruház és élelmet.  
A közgyűlésen vezetőválasztás is zajlott, hisz lejárt az elnökség négy éves mandátuma. A tagság továbbra is a régi vezetőknek szavazott bizalmat, vagyis, a 32 éve szolgáló László Jenőné maradt az elnök, és Haga Ferencné az elnökhelyettes. Újdonság, hogy az idei évtől a barcsi csoportnak is lesz lelki vezetője, Bunyevácz Tiborné személyében.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!