Reformáció napi verseny a gimnáziumban

A Reformáció világnapjához, október 31-éhez közeledvén, a szünet előtti utolsó tanítási napon osztályok közötti versenyt szerveztek a jubileum kapcsán. A 500 évfordulón volt pl. 1517 m váltó futás a református templomtól, de történelmi kérdések és bibliafordítás is szerepelt a feladatok között, mondták el diákok a pénteki Melózáró vendégeként.
 

A nyertes csapat tagja Orbán Fanni a felkészülés kapcsán említette, hogy megnézték a Luther filmet, melyhez összefoglaló kérdéseket is kaptak, Bach-ot hallgattak és a történelem valamint irodalom tankönyveket is felhasználták. a kreativitásukra is szükség volt, hisz Luther Márton gondolatai lényegének megfogalmazását is feladatul kapták, csak diáknyelven, verses formában, és még Wittenbergi templom kaput is készítettek.
„Rövid, pergős, az agysejteket jól átmozgató, élvezhető versenyen vagyunk túl”, értékelte a napot Kertai Zoltán. Mint mondta, a nap a csurgói református lelkész, Szászfalvi László országgyűlési képviselő előadásával kezdődött, a reformáció eszményéről, fundamentális értékéről, ezt követte a verseny és egész nap látható volt egy kiállítás is, régi dokumentumokkal, pl évszázadokkal ezelőtti bibliafordításokkal, melyet az evangélikus közösség adott költsön a reformáció előtt tisztelgő iskolai napra.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!