Pumpapálya is lehet a Szabadidőközpontban

illusztráció

A városi nagyrendezvények lebonyolításának új helyszíne mellett a város sportcentrumává alakítanák a Szabadidőközpontot. Koós Csaba, Barcs polgármestere szerkesztőségüknek elmondta, a fejlesztések lehetővé tennék, hogy újra sporttal, élettel teljen meg a központ.

A városnak február közepéig kell beadni egy pályázatot, melynek keretein belül a kisebb gyermekeknek tudna kerékpározási lehetőséget biztosítani a régi kreszpálya területén, közel 500-600 négyzetméteren. Itt alakítanának ki, egy úgynevezett pumpapályát, ami egy 100-120 méteres irányváltásokkal kialakított terület lesz, műanyag borítással. A pumpapálya tulajdonképpen egy kerékpáros ügyességi pálya. Ha a használója megfelelően irányítja a kerékpárt, akkor tekerés nélkül képes körbe-körbe haladni rajta. A pumpapálya hullámok és kanyarok egymásutánja. Egyre növekvő népszerűsége annak köszönhető, hogy egyaránt nyújt élményt amatőröknek és profiknak.

A Szabadidőközpontban jelenleg is folynak munkálatok, melyek függetlenek a tervezett kerékpáros pályától. István József, a H-M Bau Kft képviselője, mint a Zöld város projekt kivitelezője szerkesztőségünknek elmondta, ha minden a tervezett ütem szerint halad, és az időjárás is kedvező lesz számukra, akkor a munkálatokkal akár március végére kész közeli állapothoz juthatnak el a Szabadidőközpont területén.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!