A pedagógus is felkészül minden órára

A pedagógustól is minden napos felkészülést igényel az iskolai tevékenység, nem csak a diáktól. Az egyik a számonkérés miatt készül, a másik, hogy legyen mit számon kérni.

Minderről a Pedagógus Nap alkalmából beszélgettünk a barcsi Vízváriné Maronics Máriával, aki a városi ünnepségen Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át.
Mint fogalmazott, minden csoport más összetételű. Ezért hiába tanítja valaki éveken át ugyan azt a tananyagot, miután mindig más gyerekekkel kerül szembe, akik egymástól és előttük járó diáktársaiktól is eltérő kompetenciákkal rendelkeznek, mindig fel kell készülni arra az adott osztályra.
Vízváriné Maronics Mária elárulta, még megvannak az elsős vázlatai, amelyekkel még negyven éve kezdett a vízvári iskolában, de a hatalmas vázlatfüzet ellenére, mindig újat és újat készített. Így volt ez az alsós tantárgyaknál, és van ez most is a német nyelvvel.
Persze ezek a vázlatok jó ötletet adhatnak, kollégáknak is, felhasználható feladatokat tartalmaznak, fénymásolatokat, és ezeket természetesen tovább adják egymásnak, de konkrétan egy-egy órára, egy-egy csoportra fel kell készülni. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!