Parlamenti Vitanapon a karanténba zárt barcsi osztály

Október 2-án rendezték meg online a „Van beleszólásod! – Parlamenti Ifjúsági Napot”, melyre a Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium harmadik alkalommal pályázott sikeresen. 9 másik iskolával vívták ki a jogot a részvételre, mely a járványügyi helyzet miatt kissé rendhagyóra sikerült – közölte az iskola közösségi oldalán.

A pályázat keretein belül, egy a fiatalok számára is fontos helyi ügyet kellett bemutatni, melyet Petrinovics Míra és Litauszki Adél dolgoztak ki. Mivel az rendezvényt online szervezték, így egyértelmű volt, hogy a karantén miatt otthon tartózkodó osztály vesz részt a megmérettetésen. 
Az eseményt a Magyar Országgyűlés, illetve az Európai Parlament Magyarországi Irodája rendezte meg idén is. A megnyitón Rácz Zsófia a fiatalokért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a részvevő diákokat, akik a délelőtti programon Hollik István országgyűlési képviselőnek, a Fidesz kommunikációs igazgatójának tehették fel kérdéseiket, délután pedig dr. Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselővel beszélgethettek. 
A barcsiak szóvivője Keszi Tamás volt, aki Hollik Istvánhoz környezetvédelemmel kapcsolatos kérdést intézett: „ha mi, fiatalok új környezetvédelmi projektötleteket szeretnénk eljuttatni a kormányhoz/parlamenthez, ezt hogyan tehetnénk meg a legegyszerűbben, és mennyire vennék komolyan ötleteinket? Terveznek-e olyan intézkedéseket melyekkel az iskolák és más közintézmények környezettudatosabbak lennének?”; Ujhelyi Istvántól azt szerette volna megtudni, mit gondol arról, hogy mikor indulhatnak újra a programok az Európai Unióban, vajon mikor lehet újra utazni. A képviselők több kérdést kaptak a pandémiáról, annak gazdasági és a hétköznapi életre gyakorolt hatásáról, de az oktatással kapcsolatos kérdések is érdekelték a fiataokat. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!