Páll Endre emlékezete

Páll Endre (1923-2013) a somogyi élet vadászati élet ismert és elismert alakja volt. Kiváló szakember, aki íróként is értékállót és maradandót alkotott a magyar vadászati irodalomban.

 

2024. március 27-én a vármegye vadászai, Páll Endre barátai és rokonai gyűltek össze, hogy együtt emlékezzenek és tisztelegjenek a nagyszerű vadász, író és az életműve előtt.
„Páll Endre, az ízig-vérig gyakorlati erdész- és vadász szakember, kiváló tollú íróként is értékállót és maradandót alkotott a magyar vadászati irodalomban. A Vaddisznó és vadászata című, három kiadást megérő könyve máig alapműnek számít a témában, jelentős szerepe volt szerkesztőként és társszerzőként A gímszarvas és vadászata című könyvben is-fogalmazott Merczel István, a Somogy Vármegyei Értéktári Bizottság tagja, a SEFAG Zrt. Erdőgazdálkodási osztályvezetője, amikor Páll Endre életműve bekerült a Somogy Vármegyei Értéktárba. (2019).
A mostani emlék ünnepségen Páll Endre könyveiből is olvastak fel részleteket a vendégek, köztük a KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium, 12. erdész osztályos tanulói is: Baranyai Bence, Farkashegyi Laura, Fehér Valentina és Varga Kristóf, valamint 12. gimnáziumi osztályból Arató Alíz, őt gitáron az iskola volt tanítványa, Kovács Zoltán kísérte. Az idézeteket dr. Kemenszky Péter az OVMK Somogy Vármegyei Területi Szervezetének titkára, az emlékműsor ötletgazdája és szervezője válogatta, számolt be az eseményről a DVK közösségi oldalán.
Fotó:nimrod.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!