Pálinkafőző vásárlás előtt tájékozódjunk a szabályokról és előírásokról

A hivatalos pálinkafőzők mellett mindig lehetett találni egy-egy zugfőzdét  is a magyar falvakban, ma már hivatalosan is lehet odahaza párlatot előállítani, de csak regisztrációt követően.
 

Poszovácz Gabriella, a NAV Somogy megyei sajtóreferense mondta el a Vekker vendégeként, hogy ha valaki magánfőzőként szeretne párlatot előállítani, akkor az önkormányzatnál regisztráltatnia kell a desztillálóberendezését, ami maximum 100 literes lehet. A regisztrációt követően párlat adójegyet kell igényelni a NAV J27 nyomtatványon, amelyet az illetékes megyei adó-és vámigazgatóság részére kell eljuttatni. Magánfőzés esetén 86 párlat adójegy igénylésére van lehetőség, ez 86 liter párlat előállítására jogosít. Ez a mennyiségi korlát nem csak magánfőzőre, hanem háztartásra is értendő. Ha több magánfőző él egy háztartásban, úgy az általuk előállított mennyiséget egybe kell számítani. Tehát a közösen előállított párlat mennyisége nem haladhatja meg a 86 litert.  

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!