Ösztöndíj a barcsi német önkormányzattól

Az idei évben is meghirdette Barcs Város Német Nemzetiségi Önkormányzata a tanuló ifjúság ösztöndíj programját. A szervezet a korábbi évekhez hasonlóan támogatni kívánja azokat a barcsi lakóhelyű német nemzetiséghez tartozó fiatalokat, akik nappali tagozaton főiskolai, egyetemi tanulmányokat folytatnak.
Domonkosné Rippel Éva, a nemzetiségi önkormányzat elnöke úgy fogalmazott, miután a cél a hagyományok és a nyelvismeret átörökítése, mindent megtesznek azért, hogy a fiatalok megőrizzék identitásukat, legyenek büszkék származásukra és tanulják a német nyelvet.

 

A támogatás: - a német nyelvi képzésben részt vevők esetében egyszeri, 10.000,- Ft értékű könyvutalvány és 10.000,- Ft értékű vásárlási utalvány formájában nyújtott támogatás. - a nem német nyelvi képzésben részt vevők esetében egyszeri 10.000,- Ft értékű könyvutalvány és 5.000,- Ft értékű vásárlási utalvány formájában nyújtott támogatás. A Barcs város honlapján is megjelentett felhívásban szerepel, hogy a pályázat benyújtásához szükséges a lakcímet igazoló hatósági igazolvány másolata, a felsőoktatási intézmény által kiállított eredeti hallgatói jogviszony igazolás a 2020/2021. tanév első félévéről (30 napnál nem régebbi), valamint egy önéletrajz, melyben nyilatkozni kell a német nemzetiséghez tartozásról. A pályázat benyújtási határideje: 2020. november 25. (szerda) A pályázatot a Barcsi Polgármesteri Hivatalban Basics Krisztiánné dr. nemzetiségi referensnél kell leadni (7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46., „C” épület 7. ajtó) „Pályázat német nemzetiségi fiatalok támogatására” feliratos borítékban.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!