Ősszel folytatódnak a beiskolázási vizsgálatok

Májusban iskolaérettségi és logopédiai szűréseken, ősszel ezeket követő vizsgálatokon vesznek részt az érintett gyermekek. A pár hónapos eltolódás nem véletlen, tudtuk meg a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Barcsi Tagintézménye vezető helyettesétől. 

Rudán Bernadett elmondta erre azért van szükség, mert ugyan ötéves korra kell kialakulnia a tiszta beszédnek, de van akiknél ez késik, épp ezért a májusi szűréseket követően augusztusban, szeptemberben lesznek a komplex vizsgálatok, azoknál, akiknek addig nem rendeződött spontán a beszédhibája.

„ Ez egy komplex vizsgálat lesz, ahol már nemcsak magát a fogát, a beszédszerveket, vagy a hangszínt lés beszédritmust, vagy a szókincsét és artikulációját vizsgálják, hanem sokkal mélyebben fogja a logopédus megnézni.”

Többet közt a rajzkészség, a kéz érettség, az ember rajzolás, a másoltatás, a rajzelemek összekötése is szerepel a feladatok során. Az iskolaérett gyermeknek tisztában kell lennie fogalmakkal, mint pl karika, háromszög vagy kereszt, és 3 évesen tudni kell ezeket lerajzolni is. No és a legalább 15 perces tartós figyelem megléte is fontos.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!