Összehangoltabb együttműködést tervez a főzőkonyhával a Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Asztalhoz ülnek a barcsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetői és a városi gyermekétkeztetés szervezői, hogy átgondolják a további alapanyag beszállítási együttműködést. Az étlap tervezéssel összehangoltabb termelésre, és szállításra van szükség, mondta el szerkesztőségünknek Henéziné Balaskó Edit, vezető óvónő. Mint fogalmazott „ hosszabb távra tervezzük az önkormányzat elnökével, hogy a 2017-es évben milyen terményeket, milyen nyersanyagokat várunk a szociális étkeztetéshez a konyhára.

Olyanban gondolkodunk, amit a mindennapi főzéshez fel lehet használni folyamatosan, pl. vöröshagyma, foghagyma, burgonya, esetleg fejes saláta.    A roma önkormányzat 2016-ban kísérleti jelleggel, közmunkaprogram keretében indította el a konyha kerti foglalkoztatást, és több féle zöldséget termeltek , melynek egy részét átadták a konyhának, a többit a rászorulók kapták meg. A tervek szerint egy-egy terményre nagyon hangsúlyt kellene fektetni az új együttműködés során és a kert területét is bővíthetik, akkor nem csak segítség lehet a beszállítás, hanem anyagilag is komoly megtakarítást jelenthet.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!