Orvosaink a legjobbak között

Alig több mint egy hete számoltunk be arról, hogy barcsi orvosokra is lehet szavazni a Szent-Györgyi Albert díj jelöltjei között. Ma már listavezetőkről beszélhetünk.
A közönségszavazás indulásának másnapján már ötvenezerhez közeli voksolás érkezett az orvosi díj honlapján található on-line felületen, most pedig már majdnem százezerrel több. Dr. Ivánfi Ferenc gyermekorvos pár nap alatt megszerezte az első helyet, amit február végéig sikerült megtartani, és másodikként társult hozzá Dr. Papp Gábor, szigetvári gyermekorvos. Most Dr. Perecz Mária neurológus várja a szavazatokat, aki a középmezőnyben szerepel. A szavazás 2024. március 19-ig tart. Egy e-mail címről egy voks adható le. Szavazni a http://szentgyorgyialbertorvosidij.hu/ oldalon lehet.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány hozta létre, hagyományteremtő szándékkal 2017-ben. Ekkor volt 80 éve annak, hogy Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképp átvehette az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat. A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon. A díjra jelöltek közül a nagyközönség választja ki majd az adott év 7 közönségdíjas orvosát. Az alapítvány ezen felül 2 különdíjat nyújt át minden évben. A közönség jelölései és szavazatai alapján Budapestről két orvos, régiónként pedig egy-egy orvos kapja meg ezt az elismerést.
Régiónkból 139 orvost neveztek a díjra, a szavazatok aránya alapján a sorrend folyamatosan változik. A voksolás pillanatnyi állása nyomon követhető, ám egy e-mail címről csak egy szavazat adható le.

A Díjátadó Gála 2024. április 18-án Budapesten lesz, a Magyar Tudományos Akadémián.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!