Országos festészeti versenyen díjazták a barcsi tehetségeket

Az idei évben is megrendezték a PARAFRÁZIS Országos Festészeti Versenyt, melynek döntőjében két barcsi fiatal is sikert aratott. Horváth Lili országos III. helyezett, Fridrich István pedig különdíjas lett.

Februárban zajlott le a Barcsi Móricz Zsigmond Művelődési Központban a Vikár Béla Művészeti Iskola grafika tanszakos tanulóinak országos online festészeti versenye. 54 általános, közép- és alapfokú művészeti iskola, összesen 547 alkotása közöl választotta ki a zsűri a továbbjutókat.

A barcsi 15, különböző kategóriában nevező növendék közül kettő vehetett részt az országos döntős megmérettetésen. Mindkettő remekelt. Eperjesiné Pósz Tünde, a Vikár Béla Művészeti Iskola grafika tanszakvezetője szerkesztőségünknek elmondta, hogy első forduló sem volt egyszerű, amikor egy művészeti alkotást kellett tovább  gondolni, és egy egészen más technikával újra alkotni. A fantázia beindítására a döntőben is szükség volt, amikor négy óra állt rendelkezésre a kötelező és négy óra szabadon választott mű elkészítésére. Horváth Lili, Tavirózsa jeligével, az V. korcsoportban bizonyult az ország harmadik legjobbjának, Fridrich István pedig a különdíjat hozhatta haza a VI. korcsoportban, Álom jeligére készült alkotásaival.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!