Ökumenikus találkozók Barcson

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) 2020. január 19-26. között ismét megszervezte az ökumenikus imahetet, melynek vidéki eseményei ezt követően kezdődnek. Barcson pl. február másodikán. Az idei közös imádság központi igéje: „...nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk..." (ApCsel 28,2).
 

A 2020. évi ökumenikus imahét anyagát a máltai keresztények készítették, akik, minden év február 10-én megemlékeznek a hajótörött Pál apostol szigetre érkezéséről, a 2020-as imahéten pedig a világ krisztuskövetői a máltai keresztényekkel együtt olvassák ennek a hajótörésnek a történetét.
Barcson, február 2-án, 14 órakor az evangélikus templomban találkoznak a helyi keresztények, ahol Sass Rudolf katolikus plébános prédikál. Február 4-én, 17 órakor a katolikus templomban lesz az ökumenikus találkozó, ott dr. Béresné Fodor Judit, református lelkész szolgáltat igét. A harmadik közös ima időpontja február 5. 17. óra, a helyszín pedig a református templom, igét hirdet, Hegedűs Gábor evangélikus lelkész.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!