Ökumenikus ima Barcson

barcsi reformátusok

Csatlakozik a barcsi református gyülekezet kezdeményezésére a barcsi keresztény asszonyok csoportja is a világi imanap eseménysorozatához. 2016-ban a Kubai Keresztyén asszonyok állították össze az imanapi liturgiát. 

Lesz ország bemutató, hallhatunk bibliatanulmányokat, és a liturgiai részek között kubai dalokat énekelnek az egybegyűltek. Sőt! Ezúttal a szeretetvendégség során kubai ételeket kóstolnak, melyeket a világ minden résztvevőjéhez eljuttatott receptek alapján készítenek a gyülekezet tagjai. Március 4-én, pénteken, délután 16 órától a világ számos pontján ugyan azt az imát mondják, ugyanazt a liturgiát tartják, ugyanazokat az énekeket énekelik a keresztények.

A kezdeményezés még 1870-ből való, az Amerikai Nő Szövetség indította el az ökumenikus ima gondolatát, melyhez az elmúlt évtizedekben hazai közösségek is csatlakoztak. Somogyudvarhely pl már több mint tíz éve részt vesz a világi ima akciójában. Szép Sándor ottani lelkész, aki jelenleg Barcson helyettes lelkészként szolgál a Dráva parti városban is megszervezi hagyományteremtő szándékkal a programot.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!