Október 23-ára készülnek Barcson is

A KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium ünnepi műsorral, a város térrendezéssel készül az október 23-i megemlékezésre.

Az elmúlt hetekben megkezdődött az 1956-os emlékmű környékének, a Móricz Zsigmond Művelődési Központ melletti parknak a megújítása. Évek óta tervezik Barcs ezen területének a rehabilitációját, több elképzelés is napirendre került, végleges döntés azonban még nem született. Az első lépés ezen a téren az emlékmű felállítása volt, most pedig szilárd burkolatú út készült. Tóth Dávid szobrászművész, a Közös szóból folyó árad címet viselő Nemzeti összetartozás emlékoszlopát 2021-ben avatták fel. A héten elkészült az ehhez vezető út, a Városgazdálkodási Igazgatóság munkatársai pedig a művelődési ház mögötti park és parkoló közé kerítést helyeztek el. Mint megtudtuk ez utóbbira azért volt szükség, mert rendezvények alkalmával sokan a füves területen hagyták az autójukat.
Barcson a hagyományos megemlékezés a Móricz Zsigmond Művelődési Központ színháztermében lesz, 2023. október 23-án, 15 órakor, ahol az ünnepi műsort a KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium tanulói valamint a Barcsi Városi Fúvószenekar adja, majd koszorúzás következik az emlékműnél. Az ünnep szónoka Koós Csaba, Barcs Város polgármestere. Az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének valamint a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának napja tiszteletére kiállítás is készül, Szabad országról álmodtak címmel. Ennek megnyitója az ünnepi megemlékezést követően kezdődik, 16 óra 15 perckor, a Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhelyen, ahol beszédet mond Szászfalvi László országgyűlési képviselő és Petrasovits Anna az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének alelnöke. Az eseményen közreműködik a Barcsi Dalkör.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!