Okleveles technikus képzésre kapott jogot a Dráva Völgye

A következő tanévtől lehetőséget kap okleveles erdésztechnikus képzés indítására a barcsi Dráva Völgye Technikum és Gimnázium. Az oktatás a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karával közösen kidolgozott képzési program szerint történik majd.

Az együttműködési megállapodást december 5-én írta alá a két intézmény, amelyet az egyetem részéről dr. Kovács Gábor egyetemi docens, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának dékánhelyettese, a somogyi képzőhely részéről Weimann Gáborné főigazgató és Horváthné Madarász Zsuzsanna a Dráva Völgye igazgatója látott el kézjegyével.

Abban az esetben, ha az okleveles technikus képzésben résztvevő tanulók más egyetemen szeretnének továbbtanulni, ott is kérelmezhetik a megszerzett tudás elismerését. Emellett a képzést elvégzettek a magasabb szintű szakmai ismeretekre utaló „okleveles technikus” megjelölést használhatják, olvasható a Kaposvári Szakképzési Centrum sajtóközleményében.
Mint írták, a Dráva Völgye októberben kapta meg az oktatásért és innovációért felelős minisztertől az engedélyt, hogy a 2024/2025-ös tanévben elindíthatja az okleveles erdésztechnikus képzést. Az új képzési forma lényege, hogy a diákok olyan magasabb szintű ismereteket is elsajátítanak a középiskolai évek alatt, amelyek az egyetemi tanulmányaikba is beszámításra kerülnek majd. A Soproni Egyetem Erdészmérnöki Karán továbbtanulók részére akár 30 kreditpontot is elismerhet a felsőfokú intézmény, így a tanulmányok időtartama lerövidülhet.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – "Benn a bárány, kinn a farkas"

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!