Nőtt a születések száma Barcson

22 gyermekkel több született 2020-ban Barcson, mint az azt megelőző évben - tudta meg szerkesztőségünk a város címzetes főjegyzőjétől. Csak találgatni lehet, hogy ebben mekkora szerepe volt az állami családtámogatásoknak, az viszont tény, hogy a házasságkötések éve eleji ugrásszerű növekedése egyértelműen a CSOK hatása.

 

Balázsné Dr. Vástyán Krisztina elmondta, hogy 2019-ben, 92, 2020-ban 114 újszülöttet köszönthettek Barcs lakói, ami mindenképpen jó hír. Az is jó hír, hogy a koronavírus tavaly nálunk kevés áldozatot szedett, így jelentősen nem nőtt a halálozás, 2019-hez képest, 67-ről, 74-re változott a szám.
A házasságkötések számának alakulását több tényező is alakította. A tavaszra tervezetteket sokan elhalasztották őszre, aztán a következő évre. Volt, aki áttette nyárra, volt aki beérte 50 fővel, volt aki csak két tanú előtt mondta ki az igent, és voltak, akik vidékről érkeztek hozzánk házasságot kötni, mert az anyakönyvvezetők az ő településükön nem vállalták az esketést. Házasságkötések tekintetében az előző évivel szinte teljesen megegyező adatot szültek, 79 helyett 78 esküvőt tartottak Barcson.
A templomi szertartások azonban szinte mind elmaradtak. Sass Rudolf plébános megkeresésünkre elmondta, csupán egyetlen egy katolikus egyházi esküvői szertartás volt idén a városban.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!