Nő az óvodai elhelyezést, és az ebédet kérők száma is

Napról, napra nő egy-egy fővel Barcson, az óvodai elhelyezést igénybevevők száma. A bölcsőde azonban továbbra is üres.
 

A vezető óvónő megkeresésünkre elmondta, az elmúlt hetekben 6 gyermek vett részt az óvodai elhelyezésben, hétfőn már 8, kedden 9, szerdára pedig már 11 pici érkezését jelezték a szülők. Henéziné Balaskó Edit beszélt arról is, hogy az ügyeletet a Hársfa utcai óvodában tartják, de itt is minden óvodából jelen van egy-egy óvodapedagógus, hogy a város különböző pontjairól  érkező gyermekek, ismerős óvó nénivel találkozhassanak. Így minden ovinak van egy külön csoportja, ahol az abból az intézményből érkezőket fogadják.
Barcs város többi óvodájában elvégezték a nagytakarításokat, és a teljes fertőtlenítést, beleértve a bútorokat, textíliákat és játékokat is, és ugyan ez megtörtént a bölcsődében is.
Az óvodapedagógusok és dajkák egy része pedig vállalta, hogy besegít az önkormányzatnak az idősek ellátásában, a szépkorúak látogatásában.
A megőrzést és felügyeletet kérők mellett, az ebédet kérők száma nőtt erre a hétre. Március 17-én, az első napon 141 fő élt a lehetőséggel, aztán 171, 196, 201, 211fő. A héten már 216 adag ebédet főztek a gimnázium melletti konyhán, a két általános és a középiskola diákjainak, valamint 64 óvodásnak.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!