A név változik, de a szakmaiság megmarad a képzőhelyeken

A szakképzés rendszerének átalakításával új nevet kapnak a Kaposvári Szakképzési Centrum intézményei július 1-től, Barcson új kollégium is létrejön. A változásokról közleményben tájékoztatott a Kaposvári Szakképzési Centrum.
 

A 2020/2021-es tanévtől a szakgimnáziumok technikumok, a szakközépiskolák pedig szakképző iskolák lesznek - olvasható a hozzánk eljuttatott sajtóközleményben. Eszerint, a technikumokban a képzés ötéves, a végén a diákok érettségit és technikusi szintű szakképesítést kapnak. A szakképző iskolákban az oktatás három évig tart, és szakképesítés megszerzésével zárul. Emellett iskolai rendszerű felnőttképzésben is lehet majd szakképesítést szerezni az új szakmajegyzék szerint.
A változások alapján két többcélú szakképzőintézmény lesz Barcson, a Kaposvári SZC Barcsi Szakképzőiskola, és a Kaposvári SZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium. Újdonság, hogy a kollégium leválik az iskoláról és önálló köznevelési intézmény lesz, Kaposvári SZC Barcsi Kollégium néven. A két képzőhely vezetésében nem történik változás, marad Madarász Zsuzsanna és Csonka Zoltán az igazgatói székben, a kollégium vezetésére viszont pályázatot írnak ki. Az iskolák július 1-től folyamatosan cserélik le a megszokott arculatot és már az új névvel teszik közzé közleményeiket, felhívásaikat honlapjaikon és a közösségi médiában.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!