Népes és jó hangulatú szüreti mulatság Babócsán

Harsány jó kedv, nótázás, zenés felvonulás, tánc, és együvé tartozás sugárzik a babócsai szüreti rendezvényen készült fotókról. A rendezők beszámolói szerint ez volt a valóság is.

 

Takács Józsefné, a helyi Nárcisz Nyugdíjas Klub vezetője a Dráva Hullámnak nyilatkozott és elmondta, tíz éve amikor átvette a klubot, akkor határozták el, hogy felelevenítik ezt a régi hagyományt, kezdetben még csak kis felvonulás volt, kis tánccal, ami időközben hosszú felvonulássá, korcsoportos táncbemutatókká nőtte ki magát. A szervezésben és rendezésben a Babócsáért Egyesület is részt vesz már, készülnek a koreográfiák, a népies ruhák, sőt, a helyi identitás erősítése a Dráva-mentén programnak köszönhetően, pályázati pénzből sztárfellépők is érkeznek már két éve. Az idei évben Mohácsi Brigi, Krisz Rudi, Tesók Attila és a Megarox Társulat két tagja szolgált színpadi produkciókkal.
Mint megtudtuk, Babócsán már igény van a hagyományőrző rendezvényekre, és a tavalyi csendes év után idén mindenre kaphatók és nyitottak voltak az emberek. Bár az elmúlt években is népes felvonulás zajlott, még Bolhóra is ellátogattak, és a kisbírónak is volt mit versbe foglalni, még akkor is, ha a kovid áthúzta a számításokat. Az idei év sem ért még véget. A nyugdíjas klub és az Egyesület most tökfesztiválra készül, aztán jönnek az adventi programok is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!