Nemzetiségi naphoz készülődnek Barcson

Három nemzetiség találkozóját, gasztronómiai és kulturális bemutatóját tartják ma Barcson.  A Dráva Völgye Sportcsarnoknál már készülődnek a horvát, német és roma ételek főzéséhez.

A kulturális programok előtt már kóstolhatók lesznek a finom ételek az idei nemzetiségi napon Barcson. A délelőtt még a készülődésről szól a horvátoknál is, de hamarosan majd rotyog a töltöttkáposzta, és sül a sóstúrós kalács, valamint az aludtejes prósza. Szolga Zoltán, a Podravina Hagyományőrző Egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, egy kis rántásos pörköltalap is kerül a savanyúkáposzta levelekbe csomagolt gombócokba, melléjük pedig füstölt csülköt tesznek a savanyú és édeskáposzta rétegek közé. Majd az egészet kis paradicsomszósszal is meglocsolják. A kóstoltatás egészen délután három óráig tart, a színpadi bemutatók kezdetéig.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – "Benn a bárány, kinn a farkas"

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!