Nem vesz fel hosszú lejáratú hitelt és nem emel adókat a barcsi önkormányzat

Nem vesz fel hosszú lejáratú hitelt és nem emel adókat a barcsi önkormányzat, hangzott el hétfőn este Barcsi Krónikában.  A város polgármestere a HÍD TV vendégeként az idei költségvetés alakítás kapcsán elmondta, azért kell két forduló, mert a fő keret számok már ugyan megvannak, de a leosztás még alakítható. A következő fordulóig azonban már csak olyan javaslatot fogadhatnak be, amely azt is tartalmazza, minek a terhére kívánják azt megvalósítani.
 

Karvalics Ottó hozzátette, továbbra is hosszú lejáratú hitel nélkül tervezi működését az önkormányzat és adókat sem emelnek Barcson.
Mint elhangzott a költségvetésbe betervezték már a pályázatokat is azok önrészével együtt, de szerencsére ez utóbbi összeg alacsony, mert a pályázatok többségéhez nem kell önrészt fizetniük a helyhatóságoknak.
Jó hír - hangzott el a barcsi Krónikában -, hogy a 2016-os évben számos adónemben több bevételt realizált az önkormányzat, mint 2015-ben, így a 2017-es költségvetésnél már a növekményeket is figyelembe vették. 
Számolni kell még a városnál maradt több kötelezően elvégezendő feladattal is, ám ezek többségében az állam által finanszírozott rész is nőtt.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!