Nem passzírozzák a drávai halászlevet

Nem passzírozzák a drávai halászlevet, hangzott el a híd tv hétfői hírműsorában. A Barcsmédia vendégeként Nagypál Jenő halfőző mester a barcsi Hírekben elmondta, csak a szegedi halászlébe készül hivatalosan passzírozott halhús, viszont ott csak a végén tesznek bele zsiradékot és paprikát. 

A Dráva mentén lesütik a hagymát a halzsírjával, belekerül a paprika, az egyéb fűszer és a kész lébe főzik bele a hal szeleteket. Minderről az első Barcsi Nemzetközi Halászléfőző Verseny meghirdetése kapcsán mesélt a mester. Nagypál Jenő elmondta két féle halászlevet fog a versenyen készíteni.
„ A Drávai irdalt halászlé „pocsak” pontyból készül, a másik pedig a drávai halászlé, aminek alapja a drávai szürke harcsa. Ebbe is kerül azonban ponty, törpeharcsa, keszeg, és kárász is.” A mester egyike az indulóknak, akik között helyi éttermek, horvát halfőzők is lesznek, és remélhetően az amatőrök is szép számmal jelentkeznek majd.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!