Nem mindenki ajánlja fel, de még mindig megtehető

Aki nem szokta felajánlani adója egy százalékát, gondolja át még egyszer döntését, és ezúttal tegyen kivételt, kérik a civil szervezetek. Semmibe sem kerül, és két perc alatt hős, vagy támogató lehet bárkiből, pl. beteg gyerekek és családjaik segítője, pl. Down-szindrómásoké.

 

Bárki dönthet úgy idén is, hogy az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadójának 1 százalékát felajánlja egy regisztrált civilszervezetnek, további 1 százalékát pedig egy technikai számos vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, ami idén a Nemzeti Tehetség Program. A felajánlásra jogosult, kedvezményezett civilszervezetek listája elérhető a NAV oldalán is, és számos felhívás kering a közösségi portálon is, mely jelentős tevékenységet végző szervezetek munkájára hívja fel a figyelmet. A HÍD Televízióban hamarosan látható majd egy beszélgetés, mely Down-szindrómás gyermek és családja esélyeit veszi sorra. Egyesületi támogatásuk is elenyésző, épp ezért a barcsi és nagyatádi érintettek civil szervezetbe tömörültek 2024. áprilisában, Fogyatékkal Élőkért Egymásért Egyesület néven. A 15 fős társaság megalakulását és munkáját a Pécsi Down Alapítvány segíti, mely Down-szindrómával élő emberek életvitelének elősegítése érdekében jött létre. Ők is évente 4-500 ezer forint támogatást kapnak az adó 1 százalékok felajánlásával, és az 18300628-1-02 adószám megjelölésével.
A NAV tájékoztatója szerint eddig 10 adófizetőből átlagban 6 nem ajánlotta fel az adó 1 százalékát, ez a tendencia javulóban van, hiszen egyre többen figyelünk oda az alapítványok, egyházak, egyesületek, kiemelt költségvetési irányzatok támogathatóságára. Számos szociális, családvédelmi, gyermekétkeztetési, állatvédő, bűnmegelőzési, egészségügyi, gyermekvédelmi alapítvány, egyesület, jótékonysági kör, egyház, kiemelt költségvetési előirányzat várja a felajánlásokat, beteg gyerekeknek és családjaiknak, mindenkinek. Egy-két év múlva már a Fogyatékkal Élőkért Egymásért Egyesületnek is felajánlhatjuk az adóforintokat.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – "Benn a bárány, kinn a farkas"

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!