Nem fordult elő egyetlen fertőzés sem a barcsi egynapos sebészeten

4100 műtét - fertőzés nélkül Barcson. Gondolnánk ez teljesen természetes, de sajnos nem így van. A fertőző betegségek és fertőzések megelőzése újra középpontba került, mert Magyarországon és világviszonylatban is óriási a kórházi fertőzésben meghaltak száma.

Idehaza pl. többen hallnak meg kórházi fertőzésben, mint balesetben, mondta a Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Intézmény igazgató-főorvosa legutóbbi interjújában. A HÍD TV-nek nyilatkozó dr. Kisimre László hozzá tette, ennek elkerülését szolgálja, az un. infekció kontroll, melyet a barcsi intézményben is követnek. A helyi egy napos sebészeten, az eddigi 4100 műtét során egyszer sem keletkezett fertőzés, ezért nyugodtan mondható, hogy a barcsi egynapos sebészet óriási jelentőséggel bír. Biztosítja a megfelelő fertőtlenítést, körülményeket, textíliákat, izolálást a szabályoknak megfelelően.
Barcson 2013. március 13-án volt az első műtét, az nőgyógyászati beavatkozás volt, de azóta, a főszerepet már a szemészeti korrekció vette át. Mint megtudtuk, az elmúlt 6 év során 2400 szürke hályogműtét volt, de a nőgyógyászati beavatkozás száma is 1100 körül alakult.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!