Néhány éve Somogytarnócán is hagyomány lett a tökfaragás

A helyiek már hetekkel korábban érdeklődnek, a programszervezők pedig gyűjtik az alapanyagot, és gondoskodnak kísérő programokról is.
Otárticsné hosszú Melinda, a Faluház vezetője szerkesztőségünknek elmondta, hogy az idei évben is kaptak vállalkozótól és a Városgazdálkodási Igazgatóságtól is tököt, így minden érdeklődőnek tudtak egyet-egyet biztosítani szombaton délután, de voltak, akik hoztak magukkal a közös készítésre otthonról lámpásnak valót.

Az idei évben talkán többen voltak a fiatalabb gyermekek, őket színező és csillámtetkó is várta, de a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát is tanulhatták játékos formában egy vállalkozó segítségével. Mint megtudtuk, gazdag volt ez a hétvége, hisz pénteken este az időseket köszöntötték, néptánccal, népdalokkal a helyiek, a Somogytarnócai asszonykórus és a Búzavirág Néptáccsoport, valamint hegedűszóval a vendég Villányi László, aki Gyurokovics Tibor tanár úrral közösen az est hátralévő részében a talpalávalóról is gondoskodott. 
A most készült töklámpások már a faluház környékét díszítik, de hamarosan Márton napi mécsesek is készülnek, és lesz Márton napi felvonulás is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!