A napos időnek köszönhetően jól sikerült az idei Nárcisznap is

Közel ezer fő látogatott el Babócsára a hétvégén, a Nárcisznapra. A rendező Babócsáért Egyesület jól imádkozott, a hosszú áprilisi télies éjszakák és hűvös nappalok után végre napsütés és kellemes tavaszias idő segítette a nap lebonyolítását, és a hangulatjavítást. Bár ez utóbbiban sokat nem kellett javítani. A település polgármestere, Jáger Gábor szerkesztőségünknek elmondta, nagyon jól sikerült a műsorválasztás, sokan voltak kíváncsiak a fellépőkre, és a főzőverseny is ismét megmozgatta a környező településeket is.

 

13 csapat indult, önkormányzatok és falusiak is. Kálmáncsa pl két csapattal képviselte magát de érkeztek Bakházáról, Bolhóról, Vízvárról és Csokonyavisontáról is. Ezúttal mindenki pörköltet készített, de mégis nagy különbségek voltak, hisz az alapanyagok között szerepelt vad, harcsa, disznó és csirke is. A köretek többnyire kapros-túros csodák voltak, csuzsa vagy nokedli, de volt ahol dödölle készült.
A szervezők öt kondér babgulyást készítettek és lángost, fánkot, palacsintát az éhezőknek, akik akár török kávéval is lekísérhették az ebédet. Ez már egy vendég csapatnak köszönhető. A 11 órakor induló ünnepélyes kivonulást a Basa Kertbe ezúttal is fúvósok, mazsorettesek tették látványosabbá és a szigetvári végvári vitézek hagyományőrző csoportja. Ők az idei programjaikat is Babócsán kezdték, mint oly sok éve, és ezúttal egy törtök sátrat is felállítottak, ahol hagyományos török kávét főztek.
A betérőknek pedig a kávé mellett beszéltek fegyverekről, zászlókról, hagyományokról. Szintén a hagyomány gyakorlás jegyében érkeztek a péterhidai íjászok, a pocelán, agyag és csuhé termékeket árusító kézművesek.
A végvári forgatag mellett, játszóház, légvár, körhinta, népi játékok, étel, ital, és tánc várta a kilátogatókat. Kitelepült a Biztos Kezdet Gyermekház is, ők egész nap játék lehetősget biztosítottak a kicsiknek és volt arcfestés valamint lufihajtogatás is náluk.
A színpadon pedig koncertek, gyermekműsorok váltották egymás, míg a látogatók kerti partyn vehettek részt.
A rendezvényt ezúttal is a Babócsáért Egyesület szervezte, és bonyolította le.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!