Napokon belül minden szökőkút üzemel Barcson

Már csak napok választanak el bennünket az emblematikus golyós szökőkút indulásától, no és egy jó kis darus munka, hisz a golyó maga negyed tonnás.
 

Ungvári Zoltán városgazdálkodási igazgató mondta el szerkesztőségünk vendégeként, hogy május elsejére beüzemelték a város két szökőkútját. A Testvérvárosok terén a tavaszi gépészeti felújítás nem volt látványos, mert ott zárt gépházban folyt a munka, ám a körfogalomnál napokon át nyomon követhető volt a beüzemelés. itt az összes csövet kitisztították, a szükségesseket kicserélték, majd a javítások után május elsején beüzemelték itt is a kutat, de a nagy szél miatt leállították más nap, mert zavarta a forgalmat.
Ami még május közepére maradt, az a golyós kút indítása. A beindításhoz és takarításhoz fel kell emelni, az egyébként 250 kilógrammos csiszolt, ónix követ. Ehhez egy darura is szükség lesz. A munkálatokkal megvárják az esős időszak végét.
A barcsiak egyedülálló szökőkútja 160 millió éves féldrágakőböl készült. Ennek, a víz tetején forgó az ónix tömbnek gyógyító hatása is van. A kút felajánlója, Delibeli Gábor az avatás alkalmával mondta el, hogy érdemes több időt tölteni a közelében, és nyugodtan fogják meg az emberek, nyugtató, fájdalomcsillapító, vírusölő és gyulladás gátló hatású.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!