Nagyobb szeretete senkinek nincs annál mint akik életüket áldozzák azért a földért, melyet a gondviselés jelölt számukra hazának

Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mint aki életét adja az ő barátaiért. János evangéliumának ezzel a gondolatával kezdte ünnepi igehirdetését Szép Sándor református lelkész a barcsi Hősök napi megemlékezés alkalmával. A lelkész megfogalmazta, hogy nekünk, magyaroknak az évszázadok során, mindig a legnagyobb áldozatot kellett meghoznunk, mindig vérünket kellett oltanunk, hogy valamelyest békességünk lehessen.

Férfijaink lemondtak jogaikról, szabadságukról, és odaadták a legdrágábbat. Életüket. Erről az áldozathozatalról kell megemlékezni és a hősöket dicsőíteni kell. Nem szabad feledni mit áldoztak fel ezért a nemzetért, ezért az országért, ezért a városért, miértünk, a jövőnkért. A jövő hőseit pedig, akik lehet, hogy közöttünk vannak, becsüljük meg, becsüljük meg szolgálatukat, azt az áldozatot, amit ők is, készek és hajlandóak meghozni, a mi biztonságunkért.

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!