Nagy volt a forgalom a barcsi szakmák éjszakáján

Az interaktivitás kapta a főszerepet a barcsi szakmai bemutatókon a szakmák éjszakáján. Épp ezért igyekeztek a szaktanárok, szakoktatók, hogy mindent kipróbálhassanak az érdeklődők. 

Fúrj faragj, üsd a vasat, go tarbi go, gasztro puccs és sorolhatnánk tovább azokat a fantázia neveket, melyeket egy-egy szakterület vagy program kapott. Fuiszné Takács Bernadett, babócsai tanárnő 6-7 osztályos gyerekekkel érkezett a szakképzőbe, és mint mondta „A gyerekek nagyon jó érezték magukat, egy picit bátortalanul indult ez az egész, de megtalálta mindenki azt a szakmakört ami érdekelte. kulcstartót készítettek, ruhát varrtak, finomakat ettek ittak , festettek, elvegyültek a többiek között és tényleg jól érzik magukat.”

A Dráva Völgye Szakgimnázium rigóci telephelyén volt szituációs lövészet, szabadtéren motorfűrészelési lehetőség várta az érdeklődőket, íjászat, lehetett traktorozni is, felállították a lepkecsapdát, a tűzi-víztárolóknál vízminőség vizsgálat történt, a program legvégén pedig a kilences tó körül éjszakai túrát szerveztek állathang felismeréssel, és csillagászattal.
 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!