A nagy melegben is folytatódnak az út javítások

Ugyan az idei évben elmaradtak az út és járda felújítási programok, Barcson azért az elmúlt hetekben is volt útjavítás. pl. az Ifjúság utcában is jártak a Városgazdálkodás munkatársai. Ungvári Zoltán, városgazdálkodási igazgató szerkesztőségünknek elmondta, hogy önkormányzati megrendelésre járdát és útburkolatot javítanak, csatorna beszakadást, aknafedlapot cserélnek, vagy épp kátyúznak. Ezek kis munkák, kis létszámmal, a balesetveszély elhárítása érdekében.

Itt jobbára állandó munkások dolgoznak, és vannak még a szemétszedők, utcaseprők, lombhúzók, de már közel nem akkora létszámmal dolgoznak, mint régebben, egyre kevesebb ugyanis a közmunkás. Három program fut jelenleg: szociális, mezőgazdasági, illetve a hosszú távú közmunka. Ebbe most kb. 80 embert vettek fel, de nem tudják a teljes létszámot feltölteni, mert nyáron beindul a feketemunka, az idényjellegű alkalmi munka, és a konzervgyárak is sok munkaerőt lekötnek egy időre. Így munka van, de a távozókat pótolni nehéz.
Ungvári Zoltán beszélt a kertekről is. Négy kertben folyik növénytermesztés, ez alapprogramként működik, maradnak általában az itt dolgozók, így itt nincs létszámprobléma. A megtermelt sárgarépa, petrezselyem, tök és burgonya a szociális központ konyhájára kerül.  

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!