Nagy feladat az általános iskolások előtt

Egy hetük maradt a nyolcadikosoknak a központi írásbeli felvételi megírásáig. 2024. január 20-án, tanulmányaik egyik fontos állomásához érkeznek. Barcson megközelítőleg 100 diák érkezik a felvételire a gimnáziumba.

2023- október 20-ig kellett a középfokú iskoláknak közzétenni a felvételi tájékoztatóikat, nyilvánosságra hozni a felvételi eljárásuk módját, például azt, hogy kérik-e a központi felvételi megírását, tartanak-e szóbeli felvételi vizsgát is, vagy csak az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján döntik el, hogy kiket vesznek fel. A Széchényi Ferenc Gimnázium jelezte, hogy kéri a központi felvételit, és vizsgáztatóhely is, így ide Barcs, Nagyatád és Szigetvár környékéről nagyjából száz gyermek érkezik.
2024. január 20-án írják a központi írásbeli vizsgát a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá a kilencedik osztályba és az Arany János Programba jelentkezők egyaránt. A vizsga eredményekről 2024. február 9-én értesítenek mindenkit az Oktatási Hivatal által meghatározott módon, és ezzel együtt az Arany János Tehetséggondozó Programra és az Arany János Kollégiumi Programra jelentkezők is megkapják a pályázatuk eredményét.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!