Mozgáskorlátozottaknak segít a Somogy Megyei Kormányhivatal

Készíthetők a második körös pályázatok a kerekesszék és kerékpár vásárlásokhoz, valamint a  gépjármű átalakításokhoz. A súlyos mozgáskorlátozott, illetve egyéb fogyatékossággal élő emberek ezzel kapnak jelentős segítséget mindennapjaikhoz a Somogy Megyei Kormányhivataltól. A beadási határidő szeptember 30.
 

A bíráló bizottság júniusban tekintette át a márciusban leadott pályázatokat, és mind a 43 kérelmezőnek megítélte a támogatást. Ebből is kitűnik: Somogy kedvező helyzetben van, hiszen a megye számára biztosított keret elegendő volt az igények kielégítésére, a keretszám kimerülése miatt egyetlen kérelmet sem kellett elutasítani.
Az idei és a korábbi évek (2011-2016.) megmaradt és áthozott keretszámai alapján az első félévben 16-an kaptak támogatást új, 23-an pedig használt gépkocsi vásárlásához, 2-en egyéb – segédmotor, kerekesszék – beszerzéséhez kaptak segítséget. 3 pályázónak lesz lehetősége arra, hogy meglevő gépjárművét átalakíthassa. A megítélt támogatást a kedvezményezettek 4 hónapon belül használhatják fel a programban részt vevő gépjárműkereskedőknél.
A súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményéhez a következő időszakra vonatkozó kérelmeket 2019. szeptember 30-ig lehet benyújtani a Kaposvári Járási Hivatalhoz, annak bírálata decemberben várható.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!