Motorfűrészek hangja vegyült a szombati viharba

Még vasárnap délelőttre is jutott a vihar kár felszámolás munkálataiból Somogyban. A talaj felázott, az 50-80 km/h-s széllökések pedig könnyen kicsavarták gyökerestül a fákat.

A somogyi tűzoltóknak főként a megye északi és középső részén adtak munkát a közlekedést veszélyeztető, kidőlt fák.AS

Pénteken negyvenhat alkalommal vonultak egyebek mellett Marcaliba, Barcsra, Tabra, Siófokra, Kaposvárra, Kapolyra, Csömendre, valamint Bolhóra is az egységek, ahol útra dőlt fákat távolítottak el.

Szombaton mintegy harminc esethez, kidőlt fák és letört faágak eltávolításához vonultak a tűzoltó egységek. Többségében Siófok, Nagyatád és Kaposvár környéke volt hangos a motorfűrészek hangjától. Volt, ahol az egész úttestet elfoglalta egy gyökerestül kicsavart fa.

Zselickislak egyik családi házánál a Kötél egyesület is beszállt a segítség nyújtásba, pincéből szivattyúzták ki a magasan álló esővizet.
A sajtótájékoztató szerint, vasárnapra is jutott kidőlt fa, sőt egy balesethez is vonultak. Vasárnap hajnalban a Berzencére vezető úton ugrott az őz a gépkocsi elé, s az ütközés következtében a jármű az árokba hajtott. Az autó utasa megsérült a balesetben, őt a mentők kórházba szállították. A műszaki mentést a nagyatádi hivatásos tűzoltók végezték.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!