Miskolc a legolcsóbb - Győr a legdrágább – Pécs a középmezőnyben

A 100 ezer főnél népesebb vidéki városok közül Miskolcon és Nyíregyházán lehet a legolcsóbban lakást venni. A másik végletet Győr jelenti; itt a legmagasabbak a lakásárak, ezt követi Kecskemét. Idén átlagosan 2600 lakáspiaci tranzakció várható városonként; Debrecenben és Szegeden 3600 körül, míg a legkevesebb Székesfehérvárott (1500), Győrben (2000) és Kecskeméten (2000). A vásárlók döntően mindenhol a helyi lakósok és megfigyelhető, hogy nem hasít a CSOK, mivel a fejlesztők a kézpénzes vásárlókat részesítik előnyben. - derült ki az Otthon Centrum elemzéséből.

 

A legnagyobb vidéki városok közül – Győrben - a legmagasabbak a fajlagos lakásárak a vidéki városok közül itt az egyik: a téglalakások 285 ezer és panellakások 261 ezer forintos négyzetméterára külső pesti kerületek értékével vetekszik.

A Dunántúl legnagyobb városában, Pécsett már tavaly elérte a tranzakciószám a 3000-t. Idén pedig közel 5%-os növekedés mellett, akár 3200 eladás is megvalósulhat. A lakásárak Szegedhez hasonlóak: a tégla lakások 225 ezer Ft/m2, a panelek 184 ezer Ft/m2 áron értékesíthetőek. A családi házakra viszonylag csekély az érdeklődés, emiatt sokszor csak nyomott 150 ezer forint körüli négyzetméteráron sikerül őket eladni. A vásárlók főként a tégla és panellakásokat keresik, azonban Szegeddel ellentétben itt a jó állapotú két szobás 40-60 négyzetméteres lakások iránt a legnagyobb a kereslet.

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!